Про нас

Як з'явилася ідея відкриття першого ресторану і подальшого розширення?
Все починалося з того, що я навчався у шеф-кухаря японської кухні Такаші Кобаяші, працюючи з ним в ресторані. Після довгої і наполегливої роботи, я став гуру в своїй справі. І в 2006 році як раз і виникла ідея відкрити перший заклад, тільки для "своїх". Це було маленьке приміщення на Гната Юри, 30 квадратів з 4 столиками, голими стінами і барною стійкою.Відвідувачам настільки сподобався наш продукт, що попит почав стрімко зростати і кухня не справлялася із замовленнями, посадкових місць постійно не вистачало. Тому незабаром ми відкрили другий заклад, всього в 500 метрах від першого. І туди до нас приїздили відвідувачі з Троєщини, з Харківського. Тому далі стали розвиватися в районах, які розширювали нашу логістику.

Чи були перепони на початку шляху?
Без складнощів нікуди. Але ми вкладали весь свій час і душу в роботу, я особисто постійно знаходився в закладі, сам працював на кухні, контролював всі процеси. Рекламу ми тоді ніяку не робили, усі відвідувачі приходили за рекомендаціями друзів та знайомих. Я і зараз зустрічаю в своїх закладах відвідувачів, які приходили до нас ще в 2006 році :)

Як ви навчаєте своїх поварів-сушистів? В чому секрет?
На початку шляху я особисто навчав всіх сушистів. Коли ресторанів стало багато, навчання стали проводити наші кращі кухарі, але я завжди підключаюся на фінальному етапі навчання і вношу корективи в їх роботу. Я вкладаю душу в приготування суші, це і є головний секрет, цю філософію я і передаю моїм кухарям. Ну і без правильної технології теж нікуди, без неї роли не будуть такими ніжними і смачними.
Як підбираєте людей в команду?
Наша команда - це сім'я. Для нас дуже важливо, щоб вони були частиною корпоративної культури, яку ми створювали роками. І звичайно, співробітники обов'язково повинні любити і горіти своєю справою.
Як ви стежите за якістю продуктів?
У нашій справі якість продуктів відіграє колосальну роль, це питання у мене завжди на першому місці. Я особисто стежу за поставками в наші ресторани, за їх якістю. Закритими очима можу відрізнити наш соєвий соус від іншого :)
Як ви вигадуєте нові страви?
Все дуже просто. Це робота всієї команди Томаха. Ми любимо експериментувати і дивувати відвідувачів. Спочатку працюємо над смаком, процентним співвідношенням продуктів в страві, після чого вигадуємо зовнішній вигляд.
Чим Томаха відрізняється від інших японських ресторанів?
Ми - мережа сімейних ресторанів з власною історією. Ми не женемося за кількістю ресторанів і грошима. Для нас найголовніше - душевний продукт, обслуговування та настрій, який ми даруємо нашим відвідувачам кожного дня. Коли читаємо відгуки - розуміємо, що роки безсонних ночей пройшли не дарма.